Friday, July 31, 2009

::.GILAKAHaku?.::

Gilakah aku?
Aku suka dia...

Siapa dia?
Dia adalah dia...

Tapi...
Dia sikit pun tak mengenali aku
Sikit pun tidak pernah tahu akan kewujudan diri ini...

Kenapa?
Adakah mungkin aku yang terlalu beremosi?
Melayan setipa bait-bait tulisan dia
Yang indah dan menarik pada tatapan aku
Luahan rasa jiwanya yang katanya telah hancur
Kadang kala ku sebak sendiri melayan coretannya
Coretan kisah hidupnya yang sedih, yang bertahun telah berlalu...

Kini...
Dia sedang berbahagia bersama suami yang tersayang
Lebih berbahagia daripadaku
mungkin...

Adakah aku cemburu?
Sedikit mungkin...

Seikhlas hati aku katakan
Aku gembira dgn kebahagiaan dia...

Tapi kenapa?
Siapa aku?
Siapa dia?

Perlukah mempunyai pertalian utk kita berasa gembira untuk seseorang itu?
Utk aku berasa kagum dgn seseorang itu?
Ntah...

Dia buat aku lebih bersyukur kepadaNya
Dia membuka mataku untukku lebih menyayangi diri sendiri
Dia membuka mataku untukku lebih menyayangi keluargaku
Dia membuka mataku untukku lebih menyayangi org disekeliling ku...

Sungguh...
Aku terkesan dengan kisah hidupmu
Persis kisah novel
Dulunya sengsara
Kini bahagia
Allah itu Maha Adil kan?

Diakhir tulisan ini...
Aku tersedu...
Bukan kerana dia...
Tapi kerana aku...

Thursday, July 30, 2009

::.kata2BISU.::




letih...
tapi xde la letih sgt...

act byk perkara yg bercakap2 dlm kepala aku sejak pg td..tp sayangnye pd saat dan ketika itu aku sdg sibuk menolong ibu di kantin..(walaupun xde la sibuk sgt pun) n plg penting xde pen n kertas utk aku hamburkan segala kata2 dlm kepala aku nie..aiih~~sayang...hanya berlegar dikepala,tidak terluah dimulut,tidak tercoret dikertas...selalu begitu...huu..

blur
xtaw nak ckp pe
so...
the end for now...

Wednesday, July 29, 2009

::.kehadapanBINTANGjatuh.::

video

Baru2 nie terbace blog Fynn Jamal...act my sis suggest me to read dat blog dr aritu lg, but me juz ignore it..then beberape ari lpas sje je jln2 kat blog my sis n jmpe Fynn Jamal pnye blog..

Honestly, 1st tyme bce, aku dh jatuh chenta sama die...punye tulisan..hehe..act kat die pon aku jatuh chenta gak..kekuatan die..aku admire..aku ske bace blog die..luahan die..puisi die..keras,menarik dan ade ilmu kehidupan disitu..aku suka=D

Thanx a lot to my fren[nama terpaksa dirahsiakan sbb takut nnt die terglemer n menjadi riak..hehe;)] yg tlg download kn diz clip..Fynn Jamal sedang berpuisi..Salah satu puisi die yg aku suke..kehadapan bintang jatuh..enjoy it dear!=D

Monday, July 27, 2009

::.BANYAKcite.::

Agak lama ku menyepi dr sini...a lot of stories 2 tell but dunno how 2 start..hee~~



Okla,kte start ngan kemasukan aku kat uitm blk...hee...nothing much interesting story bout dat juz aku rase smangat 2 start diz sem..rase mcm byk benda aku nak achieve diz sem...WHY??biar aku je yg taw nape..hee..juz pray 4 me k;)so diz sem ngadap blk la all gurls in my claz..really2 miz n sayang them all..hehe...so diz sem dh byk blaja bout food..makin menarik la..n agak makin tough..huu..takot!n umah sewa now pon dh de housemate br n deco umah dh berubah sket2 n dh tmbah meja study...so makin smngat la bdk2 nie nak study..mudah2an..amin..hee...okla tu..juz sewa umah jek still cmtu..huhu..
.
next
.
Finally jumpe gak ngan Wan after bout 1-2 months kami knal..hehe..nway thnx a lot 2 u dear sbb snggup dtg n sesat2 lg..hehe..sowie la sbb degil sgt xmo g PAS ritu..malas la sbnrnye..tu yg byk je alasan..hee..but congretz to u finally dpt gak cr pintu blakang uitm ngan tunjuk ajar pakcik tu..hahaha..dah la sesat barat,pastu kne blanje lak tu..hikhik..sowie dear...n dat nyte mmg sgt fun la have a chat wif him..mmg sengal air..hehe..esok2 trn shah alam lg ek..nnt owg blanje lak ok!;)
.
cite len
.
On 18th July kami adik bradik g BON ODORI..mmg sgt2 fun!me really2 enjoy dat day..menari ramai2 walaupun xreti..but it was fun..hee..tp sayang xdpt bli belon tu..hukhuk..kami adik bradik ingat nak jdkn bnde nie event tahunan kami..so skrg leh la survey2 nak wat yutaka-if im not mistaken- for bon odori next year..hehe..n i think da best part was mse kte dok borak2 kat kdai mamak tu kot..mencari 'siapa ikut siapa?'..hahaha..klakar jek..hopefully kte akn trus rapat..sayang sgt kowang..XOXO
.
lagi dan lagi
.

baby gurl fza : Syarifah Safiyyah Zahrah

Tanggal 20 July 2009 jam lebey kurang 8pg kot fiza dh slamat melahirkan baby gurl!hee..happy sgt for her..exited sgt dgr die dh deliver..alhamdulillah..dah jd mak owg dah kwn aku..congretz dear!nak sgt g tgk baby fza tu..chumel mcm umi die..hehe..
.
cite lagi...
.
last saturday g kuar jenjalan ngan min..g tgk wayang n soping..ingat nak tgk harry potter..tp ramai yg ckp xbest so we decided to watched 'The Taking of PELHAM123'..erm..ok la cte die..aku leh layan lg la..but still aku nak tgk gak harry potter tu..maybe tgk sowang2 pn xpe..hehe..n yg plg penting aku nak tgk 'The Proposal'..sbb ade Sandra Bullock dsitu..hehe..act dh ajak sumone tgk cte nie, but xtaw la menjadi x..klu xjd ngan die ngan owg len pon boley..x ngan owg len pon sowang2 jadik jek..yg penting tgk!hehe..pastu kami soping sket..dpt la baju n kasut kat jusco tu..then g stadium dpt lg baju..huhu..abes duit aku..xtahan beb ade sale!hahaha..
.
another story
.
ym status:'going to die soon...'hehe..xsangka lak aku akn bg impak yg agak besar..walaupn xla besar mne pon..hee..adoi..xde niat pon nak tarik perhatian sahabat2 ku sekalian..juz ntahla..wat i was thinking when i wrote dat status is...one day kte sme akan mati kan..so sje je la nak ingatkan kat dr sndr yg mati tu sesuatu yg pasti..itu je..xde maksud pape..xde maksud kecewa dlm idup ke,nak mati cpt ke..xde la dear..hee..nway thanx la for those yg sgt concern..syg gak kowang kat aku eh..hehe..


.
lastly
.


terbace kat blog akak aku.. 'the best way to revenge is to forgive'erm..ade kebenarannye gak kat situ..lgpn ble kte memaafkan org tu kan wat kte jd lebih tenang..walaupn mgkin sukar utk kte lpekan tp maafkan la sape2 pn yg penah terbuat salah ngan kita..itu adalah yang terbaik kan..so..chill!hee..



dah abes serba sket cte yg aku nk cte..hee..owh one more thing..ade satu keinginan aku nie..aku nak derma darah!!hu..ritu g pkns kempunan nak derma sbb dh tutup..tu la soping lme sgt..hukhukhuk..frust sgt..

Saturday, July 11, 2009

::.janganDIKESALKAN.::



Jangan dikesal pada pertemuan
Tidakkah kerananya kita merasakan kasih dan sayang
Jangan disebut akan kehilangan
Kerana ia bisa meresahkan...

Apa di benci pada kenangan
Bukankah ia lambang pengalaman
Mana perjalanan yang tidak berakhir ,
biarkan berakhir jangan tak bermakna
Usahlah menangis berair mata
Tak mungkin dapat menenggelam duka dan lara...

Tak semua ombak itu menakutkan
Tak semua pantai itu mengasyikkan
Perpisahan seperti juga pertemuan
Kadang kala ia seperti di rancang
Adakala dengan tiada terduga ia terjadi juga
Keadaan ini tiada menentu
Janganlah kita merasa terharu...


Sungguh...pertemuan dan perkenalan itu indah...dan sungguh...perpisahan itu amat menyakitkan...tp itu semua pengalaman..pengalaman yg mengajar kita tentang kehidupan..pengalaman yg mengajar kita utk menjadi insan lebih tabah...pengalaman yg mendewasakan kita..jd..mmg tiada yg perlu dikesalkan..semua terjadi atas kehendakNya..walaupn kte telah membuat perancangan yg rapi utk setiap perjalanan yg kita ingin tempuhi, tapi sesungguhnya Allah adalah yg lbih mengetahui..Dia yg menentukan segalanya..dan setiap yg ditentukan olehNya adalah yg terbaik utk diri kita..sesungguhnya setiap kejadian yg berlaku adalah sebuah kenangan yg paling berharga dlm hidup kte..tak kira la samada ianya manis mahupun pahit tp ia banyak mengajr kte tentang dr kte,tentang hidup kte..usah dikesali apa yg berlaku seolah2 kte menyesali takdirNya..

Saturday, July 4, 2009

::.FAHAMIaku.::


assalamualaikum sume..terlaksana sudah keinginan aku nk tgk transformers reramai..hehe..act on da way back home last nyte i was thinking bout sumthing...

first of all aku nak mintak maaf la for those yg pernah terase ngan aku atas kekasaran kate2 aku esp for kwn2 chat aku..dh ramai yg xmo kawan ngan aku lg sbb benda nie..diz is me guys..aku mmg kdg2 agak kasar bahasanye..xpayahla kowang nak terase sgt ngan aku..act aku xksh pn ape yg kowang nk pk psl aku..kowang leh kritik aku,kowang leh judge aku n aku trime pndpt n pandangan kowang tu dgn hati terbuka..dah mcm2 jenis cop mohor yg aku dpt..kasar,kurang ajar,garang n playgirl..bkn stakat kowang je ckp cmtu,adik aku sndr pon cop aku playgirl..aih~~sukati kowang la nk ckp ape..cume..kdg2 aku rase terkilan..

aku terkilan,when u guys judge me too early..sbb satu bnde yg aku dh wat trus kowang judge n wat conclusion diri aku..xkan la everytime ape yg aku wat aku nk kne explain..xleh ke kowang try faham aku sket?n one more thing,plz la guys..i dont need another 'boyfriend' who has a possibility to hurt me again..i juz need more friends to talk to,to have fun with n to be beside me when i need them..don't u get dat?can u understand dat?aih~~pesal la ssh sgt...

one more thing bout da playgirl title yg aku pegang..i think it was enough..plz la..mmg la dlu aku ade scandal tu,scandal nie..tp..adoi..cmane nak explain nie..huhu..ntahla,xtaw la..juz aku nk kowang taw yg aku mengharapkan sebuah cinta yg happily eva after..sape yg xnak kan?hu..n aku xde niat pn nak mainkan hati sape2..n ksh scandal2 aku sume dh berlalu..ksh2 cinta mati aku pn dh berlalu..n skrg aku cme nk truskan idup aku n make it sweet..itu je..plz guys..aku dah penat la..i juz need u guys utk faham aku sket jek..n doakan kebahagiaan aku slamanye..

n kepada sahabat..sy dah penat ngan awk..sy dh cube perjudikan kekuatan hati sy utk bersahabat ngan awk mcm yg kte nak dlu..tp sume sia2..ikutla cara awk..sy nak jaga hati sy pulak..sy akn doakan kebahagiaan awk..walaupun bkn dgn sepenuh hati,tp sy akn doakan..sy dh xmengharap pape dr awk..tp klu awk msh nak bersahabat dgn sy lg, sy xlari dr awk, sy xjauhkan diri dr awk, sy tetap disini..

aku penuh kekurangan
jauh skali utk sempurna...

Thursday, July 2, 2009

::.LAYANjer..::

I thought I saw a man brought to life
He was warm
He came around and he was dignified
He showed me what it was to cry

Well you couldn't be that man I adored
You don't seem to know
Or seem to care what your heart is for
Well I don't know him anymore

There's nothing where he used to lie
My conversation has run dry
That's what's going on
Nothing's fine I'm torn

I'm all out of faith
This is how I feel
I'm cold and I am shamed
Lying naked on the floor
Illusion never changed
Into something real
I'm wide awake
And I can see
The perfect sky is torn
You're a little late
I'm already torn

So I guess the fortune teller's right
I should have seen just what was there
And not some holy light
But you crawled beneath my veins
And now I don't care
I have no luck
I don't miss it all that much
There's just so many things
That I can't touch I'm torn

I'm all out of faith
This is how I feel
I'm cold and I'm ashamed
Bound and broken on the floor
You're a little late
I'm already torn


Dok melalak lagu nie dr td..terlayan lak tetibe..padahal lagu lme..hehe..erm diz song...mcm ape yg aku pernah lalui,mcm ape yg pernah aku rase..hehe..luv diz song coz mcm bg smangat sket kat aku 2 be more stronger..hehe..merepek jek aku memalam nie..hahaha..cut!!!cte len..

Esok mlm tgk transformers!yeay!finally..owg len sme dh tgk 2,3,4,5,6 kali, aku br nak nengok..hukhukhuk..xkesah la..janji dpt tgk..nge..xsabonye beta..hahaha..next!

Actually aku nk cte len,tp cte psl len lak..hehe..xkesah la..sbb aku xmo cte sedey2 lg wat mse n ketika nie..aku nak hepi2 jek..hehe..miss everyone!!nge...gle btol aku mlm nie..hahaha=D