Sunday, November 29, 2009

::.aku&sesuatu.::


malam tadi tengok movie dicineleisure. yang terlibat ajan, fairus, min, nein dan ayie bersama 2 org studentnya. perbalahan kecil timbul untuk memilih antara new moon dan ninja assasin. at last, new moon menjadi pilihan sebab ninja assasin dah fully booked. wayang start. slow. takpe. slow lagi. sabar. aksi sket. ok. ending. shit. kesimpulan. tak payah tengok cite nie. bosan. tak payah tengok. boring. jangan dijejak panggung wayang dengan niat nak tengok cite tu. batalkan. kau akan menyesal. tunggu dvd kuar. tak pun tunggu astro kuarkan. ok. rasa2nye dengar org cite pun cukup.

masih mahu menonton wayang. ninja assasin. dan yang akan datang. the princess and the frog. sherlock holmes. dan mungkin. avatar.

...tarik nafas panjang...

ada rasa mahu jauh dari manusia2 yang baru. ada rasa sudah tak mahu rapat sama sape2. rasa cukup sama yang sedia ada rapat. rasa kompleks didalam diri. rasa beban yang ditanggung diri. bagai tak tertanggung. semakin berat apabila berfikir tentang keinginan hati yang telah lama ingin. tapi realiti tidak mungkin akan digapai. aku ingin. sangat inginkan itu. teramat mahu. tapi hakikatnya memang perit. aku harus terima. aku harus pasrah. kerana ini realiti. tiada lagi dongeng aku. mahu terus berfantasi. tapi. tetap harus berdepan dengan kenyataannya. hakikatnya. realitinya. saat ini. yakin aku tentang itu. semakin menipis. kerana aku berfikir secara logik akal. susah untuk aku. bukan putus asa. itu adalah realiti. itu adalah logik. itu adalah nyata. cukup. diam. aku mahu pergi jauh. mahu sendiri. untuk seketika. dan. aku masih percaya. Allah Maha Pengasih. Dia tahu rasa aku. Dia tahu ingin aku. Dia tahu hati aku. hanya Dia yang tahu.


Friday, November 27, 2009

::.SOMETHINGinside.::

video


When the one thing you’re looking for
Is nowhere to be found
And you back stepping all of your moves
Trying to figure it out
You wanna reach out
You wanna give in
Your head’s wrapped around what’s around the next bend
You wish you could find something warm
'Cause you’re shivering cold

It’s the first thing you see as you open your eyes
The last thing you say as your saying goodbye
Something inside you is crying and driving you on
It’s the first thing you see as you open your eyes
The last thing you say as your saying goodbye
Something inside you is crying and driving you on
'Cause if you hadn't found me
I would have found you
I would have found you

So long you’ve been running in circles
'Round what’s at stake
But now the times come for your feet to stand still in one place

It was your first taste of love
Living upon what you had

It’s the first thing you see as you open your eyes
The last thing you say as your saying goodbye
Something inside you is crying and driving you on
'Cause if you hadn't found me
I would have found you
I would have found you

something inside by jonathan rhys meyers~~

suka mata die yang akan hilang bila dia senyum. suka suara jantan dia. suka karekter dia. suka dia. suka dia. suka dia=)))

lagu nie adalah ost august rush. cite dia menarik n agak touching. aku suka cite die. aku suka lagu2 die. aku suka. aku suka=))

aku rasa sesuatu
dan aku mahu diam perhatikan
boleh kan?
=)

Wednesday, November 25, 2009

::.me&you.::

video


aku bosan. maka aku hasilkan ini. detik2 manis. saat2 gelak tawa aku bersama famili dan teman terchenta. kenangan terindah aku. seperti mahu putar kembali masa. pada setiap saat ketika itu. kerana sungguh aku merasakan kebahagiaannya. indah.
=)

Tuesday, November 24, 2009

::.deritaMERINDU.::

kau katakan cinta gunakan akal
bila aku gunakan, kau yang menyangkal
bagaimana nak kekal?
kau katakan cinta gunakan minda
bila aku gunakan, kau yang tak percaya
bagaimana nak bahagia?

maafmu tak bererti, kau mudah sesali
berulang kali telah kau mungkiri
manis mulut berjanji terpedaya lagi
menanti biar terus didustai

kaulah bahagia bagiku
kaulah derita bagimu
esok lusamu
tak ku kenal lagi engkau siapa


dan aku cuba sedaya upaya
telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
bagaimana ingin aku membencimu
jikalau setiap hari merindu
sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia
aku pilih derita

mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
akan ku biar tiada ku tetap kan setia
entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
esok seperti semalaman yang tak berubah


kaulah tanda tanya..kau tiada titik noktah
ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula


seandainya kau berada di depan mata
mudah untuk aku berkata-kata
supaya dapatku melihat seraut wajahmu
walaupun belum tentu kau mahu bertemu
apalagi memandangku
setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan
aku masih terkilan

jika kau dapat memahami hati seorang perindu
baru kau tahu derita hatiku
jika suatu hari nanti giliran kau merindu
baru kau ingat derita diriku
segala yang berlaku bukan kemahuanku
apa gunanya bahgia
jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
aku pilih derita merinduimu


song by ahli fiqir derita merindu~~


bila aku amati bait2 lirik lagu ni aku teringat tentang kisah cinta lama aku. lagi. bagai mengisah tentang rasa aku pada suatu ketika itu. begitulah yang aku rasa. macam sampah. dan tadi, aku terjumpa satu folder gambar2 dia lalu ditransfer ke recycle bin semuanya. habis tamat segala tentang kami.


Monday, November 23, 2009

::.DIAyangAKUmahu.::


alkisah si dia yang bagaimana aku mahukan. hanya keinginan. tidak wajib untuk dapat, hanya sekadar ingin hati kecil aku~~

pertama, aku mahu dia yang bisa terima aku seadanya aku. sungguh aku banyak kurang jauh untuk sempurna.

kedua, aku mahu dia yang punya ilmu agama yang bisa bimbing aku.

ketiga, aku mahu dia yang tidak akan membuat mata aku basah.

keempat, aku mahu dia yang bisa sentiasa buat aku senyum dan ketawa.

kelima, aku mahu dia yang punya seni. sungguh aku cemburu sama mereka yang berseni itu.

...jap...

dan pernah aku bertanya sama ibu. suami untuk aku yang bagaimana dia mahukan?

kata ibu, biarlah yang ada agama. boleh bimbing.

kata ibu, biarlah yang ada harta. tak perlu kaya raya. yang penting mampu.

kata ibu, biarlah yang pandai bergaul. macam cik asim. tak banyak cakap, tak kurang cakap.

kata ibu, hensem itu bonus.

kata aku,
hehehe.
beriye je kan?
macam dah gatal sangat nak kawen.
;)

Friday, November 20, 2009

::.janganKAUhenti.::


selamat bersendirian~~

sangat pathetic ayat tu kan bila diungkap dikala kita mahu berteman tapi ditinggal bersendirian?
memang kesian~~

tapi dari sudut lainnya, sebenarnya kita memang perlu ruang untuk bersendirian. sebabnya, dengan bersendirian itu kita dapat mengenali lebih tentang diri kita yang selalu terabai dek kerana sibuk untuk mengenali dan memahami orang lain. makanya, tiada salah untuk bersendirian.
lagipun, mati nanti, sendiri jugak kan?

.....................................................................................

untuk my mr future yang tidak ku tahu siapa~~

jangan kau henti by qi razali

jangan ditangiskan semua yang berlalu
kini ku harapkan
janji2mu biar ia berlalu
semua yang ku tunggu
hati berubah kecewa selalu
jangan kau henti
mencariku kekasih
biar raut wajahku tak kau kenali
adakah aku bersalah
membiarkan kau pergi
segala rasa kini tinggal kenangan
jangan kau henti
merinduiku kekasih
biar cinta yang palsu datang dan pergi
jangan kau henti
kerna ku pasti
takkan henti menantimu sayang...

Tuesday, November 17, 2009

::.HOLIDAYaku.::

lama meninggalkan sini. banyak hendak dikata cuma tiada sempat. akhirnya malam ini aku kembali disini meluah kata hati atau mungkin lebih tepat hanya untuk bercerita.

mahu dikisahkan bahawasanya final exam aku untuk sem nie adalah sgt2 sux! dan sesungguhnya aku sangat takut pada ketika ini.bagaimana akhirnya? aku mahu menangis lagi=(

makanya selesai final exam aku berangkat pulang ke kampung halaman dan meneruskan hidup aku. berada dirumah aku kan lebih tenang.

aktiviti pertama dihari cutiku:
tolong ibu di kantin bersama jejaka2 yang perasan diigau oleh para gadis. sangat penat. enjoy? boleyla~~

aktiviti kedua dihari cutiku:
merasmikan kereta baru ejai. saga putih. WTF 19__. berjalan2 ditempat kenangan. pantai remis.



aktiviti ketiga dihari cutiku:
berjimba bersama shah, min, angah n sasz di da curve. konon nak tengok wayang. dapat berita, sangat ramai umat dan 2012 dah sold out. cancel. pegi makan ditempat yang direkomen dek sasz. name tempat, lupe. tapi laksa die mmg sgt sedap. pastu jalan2 pusing amek gambar. sambar sepasang kasut vincci yang telah di'less'kan 50%. balik. singgah mcd. makan aiskrim. makan burger. sangat kenyang. balik.



aktiviti keempat dihari cutiku:
tiada dalam rancangan. tengok rally disepang. jalan yang lecak. mencabar. best. hujan turun renyai2. jatuh. seluar kotor. program selesai. pulang. singgah tesco. shopping. balik. letih. tido. tak sempat update blog lagi~~



aktiviti kelima dihari cutiku:
girls day out. meronggeng bersama yuna, coh, tqah dan izan. marathon wayang. sangat best. sangat enjoy. terkilan. tak sempat beli kasut. kol11 lebey sampai umah. tdo.




aktiviti keenam dihari cutiku:
takde lagi. will be updated soon.

haih~~now dah kene flu. dok merayap jer. memang tak tough. adeh!